Schil en was de zoete aardappels en snijd in gelijkmatige stukken.
Schraap of schil de wortel, was en snijd in gelijkmatige stukken.
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Kook de zoete aardappel, wortels en de helft van de uien gaar in een pan met zout water.
Verwarm melk en roomboter samen voor de puree.
Snijd de lente ui in dunne ringen, was in ruim koud water en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereidingswijze:
Plaats de gemarineerde drumsticks met de andere helft van de uiringen en een beetje olie op een bakplaat, plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 25 minuten garen.
Als de zoete aardappels en wortel gaar zijn, afgieten en kort in de pan droog stomen.
Aardappel mengsel pureren en met het melk/boter mengsel vermengen tot een smeuïg puree. 4. Op smaak brengen met zout, versgemalen peper en eventueel pittig maken met sambal.
Vermeng de fijngesneden lente ui door de stoemp.
Serveren:
De stoemp op een bord serveren met daarop de heerlijk malse kip drumsticks.
Tips: Varieer met verschillende groenten zodat jij je favoriete stoemp bedenkt!
Zelf toe te voegen: Sambal, melk, roomboter, zonnebloem- en olijfolie, zout en peper.