Lamsstoofpotje met peen en schorseneren
Recept door:

1. Schil de schorseneren, was ze goed, snijd in stukken van 4 cm en bewaar de schorseneren in water.
2. Schil de bospeen en snijd in schuine plakken van 1 cm dun.
3. Pel de rode ui en snijd de ui in 4 verticale stukken.
4. Verwijder de sateprikkers uit de lamsshaslicks.
1. Verwarm een beetje olijfolie in de pan en voeg de uien en lamsvlees (zonder sate prikker!) toe en bak op laag vuur ongeveer 4 minuten onder voortdurend roeren.
2. Voeg de ui en tomaat toe en breng aan de kook.
3. Voeg de bouillonblokje toe en water tot het vlees net onder staat en breng aan de kook.
4. Voeg de schorseneren en de bospeen toe, dek de pan af met een deksel en laat ongeveer 10 minuten op laag vuur stoven.
5. Als de groenten en de lamsvlees gaar zijn, deksel van de pan afhalen en het stoofpotje op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
6. Voeg de gedroogde abrikozen toe en laat 4 minuten in de saus meekoken tot de abrikozen goed geweld zijn.
7. Het stoofpotje op een bord en bestrooi met de sesamzaadjes.
Tips: Bewaar de geschilde schorseneren in melk als je ze iets langer wilt bewaren om verkleuring tegen te gaan. Zelf toe te voegen: Olijfolie, zout en versgemalen peper. Allergenen: Lupine, Sulfiet, Sesamzaadjes.