Gebakken biefstuk met prei roomsaus en bataat friet
Ingrediënten:
Bataat (zoete aardappel)
Prei
Ui
Zonnebloemolie
Zout en versgemalen peper
Kookroom
Gezouten pinda’s
Biefstuk à 150 gram.
Tips: Als je de bataat friet liever wilt bakken, kan dat natuurlijk ook.
Zelf toe te voegen:
Zonnebloem
Olijfolie
Zout en peper.
Allergenen:
Sulfiet, Gluten, Pinda’s, Lupine en lactose.
Voorbereiding:
Haal de biefstuk 30 minuten van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Schil de bataten en snijd ze in frietvorm
Snijd de prei in de lengte en was in ruim koud water en maak goed droog.
Snijd de gewassen (en gedroogde) prei in halve ringen.
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Verwarm de oven voor op 180°C graden.
Bereidingswijze:
Vermeng de gesneden bataten met een beetje olie en zout en verdeel op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 15 minuten tot ze gaar zijn.
Bak de biefstuk ongeveer 4 minuten per kant (naar gelang de garing die je wenst!) en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Verpak de gebakken biefstuk in aluminiumfolie en laat op een warme plek rusten tot je gaat opdienen (maar minimaal dezelfde tijd als dat je het vlees gebakken hebt).
Verwarm een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gesneden prei en ui ongeveer 8 minuten op laag vuur glazig/gaar.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper en blus af met kookroom.
Breng de room aan de kook en kook de saus in tot de gewenste dikte.
Serveren:
Snijd de biefstuk in de lengte door plaats op een bord samen met de bataat frieten. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Net voor het serveren de gezouten pinda’s vermengen met de preisaus, en wat van de saus over de biefstukken scheppen.